top of page

FØDSELSDAGSEVENTYRET

skytsengel.jpg

Der var engang for længe siden et lille barn, der løb omkring oppe i himlen og havde det godt. Barnet hoppede og dansede og slog kolbøtter og stod først på det ene ben og så på det andet ben – helt uden at falde en eneste gang. Og barnet smilede og grinede og sang højt og smukt og legede med skyerne, med stjernerne og månen. Og barnet elskede især at lege med sin skytsengel – alt var dejligt, alt var godt.
En dag, da barnet løb omkring, kom det helt hen til himmelens kant – og da det så ned, så det en far og en mor, der så inderligt ønskede sig et nyt lille menneskebarn i familien. Barnet løb hen til sin skytsengel og sagde “Åh må jeg ikke gerne komme derned – det vil jeg så gerne!” “Jo” sagde skytsengelen, “det er lige præcis dig, de venter på. Men først skal du ud på en lang rejse”.
Og så rejste de – forbi stjernerne der glimter på himlen. Forbi solen der lyser om dagen, og forbi månen der lyser om natten, og til sidst kom de til regnbuen, som er himmelens port. “Her skal du lægge dine himmelklæder”, sagde skytsengelen. Det gjorde barnet, og det lagde sig til at sove. Og barnet sov i mange dage og mange nætter. Og barnets mor bar det under sit hjerte, og barnets far holdt dem begge tæt ind til sig i sin favn.
Da barnet vågnede, lå det i en vugge og kiggede op på far og mor.
De var så glade og lykkelige for det lille menneskebarn, der nu var kommet.
Og så kom den dag, hvor barnet skulle have et navn. De tænkte og tænkte.
Og så kom det til dem, det fineste navn de vidste: Lærke.
Og så kom du til at hedde: Lærke

Følgende sammenskrives af små historier og beskrivelser, som forældrene giver til os en uge inden fødselsdagen:
Og først blev du 1 år og 2 år, hvor du lærte at kravle og gå og spise mad med ske og drikke af en kop … og begynde at sige lyde og ord og lave bobler med munden. Og så blev du 3 år og begyndte i børnehave, hvor du lærte nye sange, gyngede på gyngerne og gravede i sandkasse. Og så blev du 4 år – og du elskede at spise chokolade, svømme og grave huller i græsplænen ved dit legehus. Og du elskede at besøge jeres naboer Dora og Johannes og spise kiks og drikke saftevand. Da du var 4 år, var du bare glad og smilede hele dagen – undtagen når du skulle have klippet negle. … og så en dag, startede du her i Naturbørnehaven. Og det er vi glade for.
Du griner og synger og leger og opdager en masse spændende i skoven … og lærer historier udenad, som du fortæller for de andre børn.
Så kære Rosa. Hjertelig tillykke med din 5 års fødselsdag.
Det bliver spændende, hvad der skal ske, nu hvor du er 5 år.
Spændende hvad du vil komme til at opdage, og hvad du vil komme til at opleve. Vi synger:
Ønsker på din fødselsdag, glæde og lykke til dig, lys på din vej.

Fødselsdagseventyret: Our Mission
bottom of page