top of page
uge.jpg
Ugens rytme: Billede

UGENS RYTME

Hver dag i ugen har sin bestemte farve og tema, som vi markerer med små passsende nisser på bordet. De står omkring et lys i samme farve.

Grødboller-miljø-5-1140x490.jpg

MANDAG/BAGEDAG

NISSE LILLA

Ugens første dag har bagning som sin faste aktivitet. Vi bager økologiske boller fra bunden. Dem spiser vi hver dag i løbet af ugen til brødtid kl.9-9.30

form1_edited.jpg

TIRSDAG/SKOLELEG

NISSE RØD

Efter efterårsferien starter de kommende skolebørn "skoleleg" op. Hvor vi, som ordet også siger det, "leger", at vi er i skole. Vi øver at sidde i en klasselignende situation, hører om de fire regnenisser, har "form"-tegning og laver vores egen kæphest. Gruppen tager på forskellige ture fx. til udstilling på Brundlundslot, biblioteket eller flyvergraven. 

Til sommerfesten viser børnene deres ting frem og optræder med deres kæphest. De får store, smukke blomsterkranse på hovedet og udleveret en mappe med deres tegninger.

Vi ønsker lys og glæde på deres vej.

græskarsuppe

ONSDAG/SUPPEDAG

NISSE GUL

Onsdag er vores suppedag. Allerede fra morgenstunden af kan børnene hjælpe til i køkkenet med at skrælle og skære grøntsager. Børnene elsker suppen og bliver modige i at smage nye grøntsager. Vi dyrker vores egne grøntsager og urter i vores køkkenhave, som vi høster af løbende i sæsonen, således får børnene kendskabet fra jord til bord.

male.jpg

TORSDAG/GRØDDAG & MALEDAG

NISSE ORANGE

Torsdag får vi grød. Den laver vi af spelt, hirse, havre eller quinoa. Vi maler med plantebaserede vandfarver. Teknikken kaldes for "vådt i vådt", hvor børnene maler på et vådt stykke akvarelpapir, der gør, at farverne flyder ud og giver en fantastisk oplevelse. Processen foregår i stilhed og fuld fokus hos det enkelte barn. De opdager uden den voksnes forklaringer, hvordan farverne kan forvandle sig når fx. blå og gul går sammen. "Det bliver grøn!" siger de overraskende.

skov.jpg

FREDAG/SKOVTUR

NISSE GRØN

Ugens sidste dag lader vi klinge af i vores skønne skov, som er tæt på. Vi går afsted sammen kl.10.00 og hilser på bedstemor egetræ, inden vi træder ind i hendes rige. Hun har tit noget at fortælle om skovens mange dyr og væsner, som vi kan holde øje med. Vejen fører forbi en lille bakke, hvor træernes rødder danner greb og trin, som børnene elsker at klatre op ad. Vi har en fast base i lysningen med væltede træstammer, et lille vandløb og huler.

Ugens rytme: Programs
bottom of page